Home Bolig Få plads til mere opbevaring

Få plads til mere opbevaring

26
0
SHARE

De fleste af os har nok brug for mere plads til opbevaring. Nogle er mere samlere end andre, men selv om du måske praktiserer en grad af simple living, så kunne det nok være rart med noget mere plads til alle de ting, som ikke behøver at stå fremme hver dag.

Udnyt de oversete muligheder

Uanset hvor stort eller hvor småt du bor, så skal der nok være enkelte oversete muligheder for ekstra opbevaring her og der.

Oplagte steder at lede efter dem er steder som lofter, skure kældre, garager og så videre. Har du ikke den slags ekstra kvadratmeter, må du tænke mere kreativt.

Gennemgå dit hjem med ekstra-plads-brillerne, og der skal nok dukke noget op.

Tænk i højden

Har du et rum, som en kælder, et skur eller et loftrum, så gør mange det, at de sætter alle tingene på gulvet. Gerne i kasser, men stadig på gulvet.

Tricket her kan være at udstyre alle vægge med solide reoler. På den måde får du mange af tingene op fra gulvet og op i højden. Det giver mere gulvplads og klart mere overskuelighed.

Samme princip kan bruges inde i selve huset eller lejligheden. Hvis børnesengene kan komme op i højden på en hems eller bare hævet, så frigiver det en mængde plads på gulvet. Det kan så bare bruges som ekstra plads, eller der kan sættes noget andet. En reol eller et andet møbel, der kan rumme noget legetøj eller noget tøj.

I gange eller andre smalle rum kan der placeres en hylde over døren. Der kan stå kasser med ting eller lignende på.

Øverst langs loftet kan du montere hylder, som kan bære bøger, pyntegenstande eller den slags.

Tænk i dybden

Der ligger også noget plads længst nede ved gulvet. Under sengene kan der godt stuves nogle ting sammen. De bør ikke bare ligge på gulvet, for under en seng samles uhyggeligt meget støv og nullermænd.

Visse køkkenelementer er konstrueret sådan, at der faktisk kan være skuffer i dem. Det kan godt give noget plads.

Andre møbler kan også være egnet til at opbevare ting i kasser under.

Under trapper kan der også ligge nogle kubikmeter, der kunne udnyttes. Under den skrå væg kan du sætte hylder eller låger for, hvor der kan være en del.

Indret dig med en slagbænk. I sådan kan der være virkelig meget – også noget af det, der fylder en del.

Byg hele væggen om til et klædeskab

I stedet for et almindeligt klædeskab kan du med fordel lave et kæmpestort et, der fylder hele den ene væg i soveværelset eller i entréen.

Skabet kommer til at falde i et med væggen, og det kan rumme meget mere end et traditionelt skab.

Skabet kan også fungere som rumdeler, og på den måde er det dobbelt op på skabsplads. Det er ret smart.

Hvis du får monteret skydelåger i skabet, så vil det optage mindre plads, da der ikke skal være plads til at åbne en låge.

Skydelåger kan laves efter mål, og de kan laves super flotte. Får du lavet det, er det som at få et helt nyt rum, som både er flot og praktisk.

Skydelåger er i det hele taget ret praktiske. Dem kan du få monteret alle andre steder i huset, hvor det lige kunne være plads til et ekstra skab eller nogle hylder, der ikke behøver at stå udækket.

Få nye idéer

På din målrettede jagt igennem hjemmet efter ekstra space, så skal der nok dukke nogle gode, unikke idéer frem, som kun kan bruges i netop dit hjem.

Det kan blive en hel sport. Sæt dig selv og resten af familien til at jagte plads. Det kan der komme nogle helt skønne og kreative løsninger ud af.

Børn tænker ikke så styret som voksne, så lad endelig dem være med til at finde på nye plads-idéer. Det kan  give nye perspektiver på begrebet indretning.

En grundig oprydning

Når nu jagten på mere plads går ind, så er det måske en oplagt chance for at få ryddet op og sorteret i nogle af de mange ting, der er i hjemmet?

Mange af de ting behøver I måske ikke længere at gemme på. Et godt råd kunne være at få lavet en temmelig stor bunke, der skal hen på genbrugsstationen eller i genbrugsbutikken, fordi det skal videre.

Det er så befriende at få ryddet op og ryddet ud. Gør det, inden de mange ting tager magten fra dig. Er du utryg ved at smide for meget ud, så tag det bare helt roligt – der skal nok komme nogle andre ting, der kan ligge og fylde unødigt op her og der.

Så bare nyd, at rodet er af vejen, og at tingene kommer videre. Og nyd også, at der nu er system i rodet – så længe, det varer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here