Home Indretning Giv din stue en hyggelig stemning

Giv din stue en hyggelig stemning

35
0
SHARE
Great background made with a texture of a green wall

Vi bruger mange timer i vores stue, og derfor skal det også være et trygt og rart sted at være. Store lyse rum kan være dejligt, men ofte mangler de sjæl og hygge. Med få greb kan du skabe en stue, hvor hyggen er i top. Læs med her og få gode råd til at forvandle din stue til et varmt opholdsrum med masser af liv.

Fremhæv din personlighed

For at din stue bliver hyggelig, er det vigtigt, at det kommer til udtryk, hvem der bor der. Det kan godt være, at en hundeseng til familiens firbenede ven ikke passer ind i indretningen, men det skaber liv og giver en fornemmelse af, at der er plads til alle i hjemmet.

Elsker du at rejse, så giv din stue et personligt præg med rejsefund fra forskellige kulturer. En indisk statue eller en afrikansk vase giver rummet en spændende kontrast, fordi alle andre ikke har det samme. Du skaber dine helt egne hyggelige rammer.

Vær ikke bange for farvede vægge

Mange har en tendens til at gå efter hvide vægge overalt i boligen, fordi de er bange for, at rummet ellers visuelt kommer til at trække sig sammen. Men farvede vægge giver i stedet din stue et helt andet liv – og væggen, du vælger at male, træder frem på en helt ny og spændende måde.

Hvide eller lyse vægge kan være elegante, men det kan også hurtigt blive lidt koldt. Særligt hvis din øvrige indretning også er holdt i neutrale farver. Med en mørkere vægfarve kan du skabe en varm hulestemning, som hele familien vil elske at træde ind i.

Men hvilken farve skal du så vælge? Det afhænger naturligvis af det enkelte rum. Kig grundigt på din stue og husets øvrige stil, inden du går i gang med malerpenslen. Er huset romantisk, kan rosa nuancer være et godt match, mens en mere stringent arkitektur i højere grad kalder på mere maskuline farver.

Hvis indretningen i din stue er neutral, kan du sagtens male flere vægge. Kig dog altid på, om farverne komplementerer hinanden. Hvis du gerne vil bibeholde et roligt udtryk i rummet, er det en god idé at male to vægge i samme toneskala. Det kan eksempelvis være en petroleumsblå og en lysere blå nuance.

Gå efter tekstiler

Hvis hyggefaktoren skal skrues helt i vejret, kommer du ikke uden om tekstiler i din stue. Læg et blødt stort tæppe under sofa- og spisebordet. Gå efter et fladt kelimtæppe under spisebordet, så stolene let kan trækkes til og fra bordet.

Under sofabordet er det hyggeligt med et tykkere marokkansk inspireret tæppe i smukke farver. På én og samme tid samler tæpperne rummet, samtidig med at de også inddeler rummene i forskellige zoner.

Sæt puder i sofaen, og hæng en plaid over armlænet, så er du klar til at hygge med en god bog og en kop te.

Grønt er godt

Bring naturen inden for med grønne planter. Det giver rummet farve og masser af hyggeligt liv. Vælg en stor potteplante, så den kan stå i et hjørne på gulvet og fylde. Gummitræer kunne være et bud – de har smukke blade og en flot, dyb grøn farve, som passer til enhver indretning.

Du kan også skabe en oasestemning ved at sætte flere mindre planter sammen i dit eget grønne stilleben. Små kaktusser i forskellige højder er ikke bare smukke, de er også virkelig praktiske, fordi de skal have meget lidt vand. Har du derfor dårlige erfaringer med planter, der visner, er kaktusser et oplagt plantevalg for dig.

Sæt gerne friske, afskårne blomster i din yndlingsvase og pynt dit spisebord, din skænk eller vindueskarm med dem. Hvis du er heldig at have en have, så gå på jagt efter farverige blomster her. Gå efter et vildt look med løsere buketter, hvor du kombinerer forskellige farver i den samme tone og tilsætter lidt grønt ind i mellem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here