Home Bolig Guide: Få din vaskemaskine til at holde længere

Guide: Få din vaskemaskine til at holde længere

35
0
SHARE

Selvom din vaskemaskine umiddelbart ser ren ud, kan der sagtens sidde kalkrester, sæbe og snavs, der er skadeligt for maskinen og går udover dens holdbarhed. Overholder du disse råd, får du glæde af din vaskemaskine i længere tid ­– og du behøver ikke at købe hvidevarer lige så ofte.

#1: Kør en kogevask minimum én gang hver uge

Vasker du altid dit tøj ved 30 grader, risikerer du, at din vaskemaskine ikke bliver renset ordentligt igennem for bakterier og skidt. Selvom vaskemaskinen funktion er at vaske, er den faktisk ikke ren. Derfor er det en god idé, hvis du kører en kogevask mindst én gang hver uge. Der behøver ikke at være tøj i, når du kogevasker.

#2: En vaskemaskine skal afkalkes

Hvis du vasker ofte, skal du sørge for, at din vaskemaskine bliver rengjort og afkalket 4 gange om året. Vasker du ikke så tit, kan du nøjes med 2 gange. Uanset hvad, vil det få den til at holde længere.

#3: Lad lågen stå åben, når du ikke bruger maskinen

Det er bedst for din vaskemaskine, hvis du lader den lufttørre. Lad derfor lågen stå åben eller på klem, når du ikke vasker. Så vil du også undgå, at den kommer til at lugte surt, hvilket kan smitte af på tøjet.

#4: Gummilisterne skal udskiftes og rengøres

Du bør jævnligt tørre sørge for at tørre gummilisterne af. Du behøver ikke mere end en fugtig klud, men det vil sikre, at de ikke ødelægges af gammelt snavs. Desuden bør du holde øje med, hvorvidt gummilisterne er beskadigede. Er de det, bør du straks få dem udskiftet.

#5: Forkert doseringen får vaskemaskinen til at kalke til

Det er vigtigt, at du doserer sæben korrekt, da det kan få vaskemaskinen til at kalke til, hvis du bruger for meget. Det samme gælder for skyllemiddel. Hvis vaskemaskinen kalker til, vil det være med til at forkorte dens levetid. Doseringen afhænger ikke udelukkende af, hvor meget tøj, du skal vaske; vandets hårhedsgrad har ligeledes indflydelse på, hvor meget sæbe og skyllemiddel du skal bruge.

Sørg desuden for at rense doseringsskuffen en gang imellem. Her samles skidt og bakterier. Du vasker doseringsskuffen ved at afmontere den og lægge den i blød. Efterfølgende skal du rengøre den med en skuresvamp og vand. Du kan også putte den med, når du alligevel skal vaske.

#6: Sluk for stikket til vaskemaskinen, når du ikke bruger den

Der er ingen grund til at lade vaskemaskinen stå tændt, når du ikke bruger den. Heller ikke, hvis den bare står på standby. Det vil ikke bare spare strøm; du vil også forlænge vaskemaskinens levetid, hvis du trækker stikket ud eller slukker for stikkontakten, når den ikke er i brug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here