Home Indretning Sådan indretter du dit hjemmekontor

Sådan indretter du dit hjemmekontor

37
0
SHARE

Hvis dit hjemmekontor er blevet lidt for trangt, og det ikke længere inspirerer dig til at udføre dit arbejde på nye og spændende måder, kan du gå på jagt efter lokaler til din virksomhed. Hvis du gør det, skal du tage højde for en række forskellige forhold såsom placering, lysindfald og plads. Men du behøver måske slet ikke finde nye lokaler. I stedet kan du give kontoret nyt liv med et indretningsboost.

Du får her tips og tricks til at gøre dit kontor til et dejligt sted at arbejde.

Afgræns dit kontor

I takt med digitaliseringen bliver det for mange en naturlig del af hverdagen at arbejde hjemmefra. Men det stiller krav til din bolig og din indretning. Det er vigtigt at have et arbejdsrum, hvor du kan lukke af, i stedet for at tage spisebordet i brug. For når du går ind på dit kontor, tager du på arbejde. Selvom arbejde og privatliv i højere grad flyder sammen i dag, skal du alligevel ikke anvende stuen eller køkkenet som arbejdsplads.

Det er svært at arbejde koncentreret, hvis legetøj ligger ovenpå vigtige papirer, og det er omvendt svært at hygge med et brætspil med børnene, hvis dine arbejdspapirer bordet. Hold derfor så vidt muligt arbejde og fritid adskilt i dit hjem.

Lad inspirationen flyde

Hvis du allerede har et kontor, handler det om at skabe et inspirerende rum, som giver stor lyst til at arbejde og udrette noget. Former, farver og møbler er vigtige for din kontorindretning. Men faktisk er materialer lige så vigtige. Med forskellige teksturer kan du gøre rummet mere levende og spændende.

Kombiner et bord i råt træ med vaser i fint porcelæn og et blødt tæppe under skrivebordet. Det handler om at mikse materialerne, så alle sanser stimuleres på nye måder. På den måde kan inspirationen til arbejdet hjælpes på vej.

Hæng plakater på væggene – det skaber liv og stemning. Eller sæt en gallerihylde op, som du undervejs kan opdatere. Det er en god og let måde at skifte miljø på, så du hele tiden får nye inputs.

Sørg for godt arbejdslys

Når du indretter dit kontor, er det vigtigt at skabe en rar og behagelig stemning. Det kan du gøre med en lækker loftslampe, som udsender et behageligt lys. Du kan også pynte dine vægge anderledes med væghængte lamper, der kan tilføre dit kontor en hyggelig stemning. For det gør ikke noget, at du hygger dig med dit arbejde. Det bliver i stedet endnu mere motiverende for dig.

Men når du arbejder, er du nødt til at anskaffe dig en arbejdslampe til skrivebordet. Lampen skal give et varmt, men alligevel skarpt, lokaliseret lys ned på dine papirer og skærm. Der findes mange smukke arkitektlamper, som opfylder dit lysbehov, men som samtidig også ser smukke og stilfulde ud på skrivebordet.

Gå efter en messinglampe, hvis du er til et eksklusivt look, eller vælg en sort, hvis du vil skabe en nedtonet indretning. Det er værd at gå på jagt efter en lampe på loppemarkeder – her kan du ofte få unikke lamper for en slik.

Du skal sidde behageligt

De mange timer foran en computerskærm hver dag stiller krav til, hvordan du sidder. Hvis ikke du sidder rigtigt i forhold til dit skrivebord, risikerer du at få ondt i skuldre og nakke. Du skal sidde i en position, så du kigger en anelse ned på din computerskærm, og samtidig skal dine underarme kunne hvile på bordet. Dertil skal højden passe med at dine skuldre hænger, og du ikke er nødt til at holde dem oppe.

Du kan finde mange kontorstole, som er designet til den helt rigtige ergonomiske komfort. Og selvom du tænker, at ”rigtige” kontorstole ofte kan se tarvelige ud, findes der altså nogle, som både er en fryd for øje og ryg.

Men hvis du alligevel tænker en smule mere over æstetik end praktik, findes der også smukke arkitekttegnede kontorstole, som er gode og behagelige at sidde på. Gå her efter en i støvede nuancer eller cognac-farvet læder, som patineres smukt, når den bruges. Hold dig til rolige farver som disse, der kan smelte sammen med den øvrige indretning uden at forstyrre. Så får du dig et harmonisk hjemmekontor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here