Home Bolig Spar penge på de faste omkostninger til huset

Spar penge på de faste omkostninger til huset

49
0
SHARE

Bor du i hus, vil du sikkert gerne sænke de faste omkostninger – uanset hvad de så ellers er på. Det vil nemlig være en rigtig god måde at få mere luft i budgettet og få råd til andre ting. Det kan for eksempel være, hvis du gerne vil spare op til en dyrere ferie. Det kan også være, hvis du gerne vil have en ny bil, eller du har brug for at få lavet nogle forbedringer på dit hus. Måske skal du snart på pension og vil gerne nå at lægge nogle flere penge til side til pensionen, inden du går af.

Lige meget hvad kan det være en god ide, at du ser på, hvordan du kan få de faste omkostninger ned. Det kan du for eksempel gøre ved at se på, hvor meget varme du bruger. Varme er for mange husejere en rigtig stor post på budgettet. Det er derfor et godt sted at starte, hvis du vil spare nogle penge. Vi har samlet fem gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil have en lavere varmeregning og dermed lavere faste omkostninger.

1. Vælg folie glas til vinduerne

En god måde at spare penge på varmen er, at du får skiftet glassene i dine vinduer ud med folie glas. Det er med til at holde varmen inde i huset og giver derfor naturligt en lavere varmeregning til dig.

2. Få bedre isolering

Hvis du bor i et ældre hus, er det ikke sikkert, at det er så godt isoleret, som man kunne håbe på. Det kan derfor være en god ide, at du får lavet noget ekstra isolering i huset. Det kan være med til at give dig en lavere varmeregning. Det er dog også noget, som koster en del penge at gøre.

3. Få en bioethanolpejs

En bioethanolpejs er meget miljøvenlig, da den brænder bioethanol og ikke brænde. Du kan dog få nogle keramikkævler, der ligner brænde. Det gør, at der ofte ikke er nogen, der opdager, at det ikke er en rigtig pejs. Det koster nogle penge at få pejsen installeret, til gengæld er den meget effektiv til at varme rum op. Den er meget nemmere at skrue op og ned for, end en rigtig pejs er.

4. Skru ned for varmen i nogle rum

En meget nem måde at spare nogle penge på varmen er, at du simpelthen skruer ned for varmen i nogle rum. Mange af os bor i nogle store huse, hvor vi ikke bruger alle rum lige meget. De fleste mennesker bruger for eksempel kun deres soveværelse til at sove i, og det er faktisk meget behageligt og sundt at sove i et rum, der ikke er for varmt.

5. Tøm dine radiatorer for luft

Med tiden kommer der luft i din radiator, og det vil gøre, at den ikke varmer ordentligt. Det er derfor en god ide, at du regelmæssigt tømmer den for luft. Det kan du nemt selv gøre med en skruetrækker. Der findes mange videoer på nettet, der viser hvordan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here